søndag 7. februar 2010
FINNBIFF
Til 4 persjoner.
500 g reinsdyrskav
150 g bacon
250 g frisk sjampinjong
2 ss smør til steking
2 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk
3 skive ekte geitost
5 stk knuste einebær
½ ts tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.
2. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.
3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.
MATMUFFINS
Disse matuffinsene er kjempegode. Du kan med fordel lage klar røren kvelden i forveien. Da er det bare å stå opp, steke muffinsene også har man en kjempegod frokost eller en ekstra spennende matpakke.
8 dl mel (halvparten grovt)
1 boks skinke
1 hakket purre
1 liten, hakket paprika
100 g smeltet smør, avkjølt
4,5 dl melk
1 ts salt
2ts bakepulver
2 dl revet ost
Bland sammen og fordel i smurt muffinsbrett, strø over ost. Stekes på 250 grader i 15 min
8 dl mel (halvparten grovt)
1 boks skinke
1 hakket purre
1 liten, hakket paprika
100 g smeltet smør, avkjølt
4,5 dl melk
1 ts salt
2ts bakepulver
2 dl revet ost
Bland sammen og fordel i smurt muffinsbrett, strø over ost. Stekes på 250 grader i 15 min
OREOKAKE
Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram mykt smør
Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 boks kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket
Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket
Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade
Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering. Serveres med god kaffe!
nachos
Ingredienser:
Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Nachos. 1 pose tortilla/nachos chips200 g revet ostca. 2 1/2 dl tomatsaus (tomatsaus kan lages ved å blende sammen 1 boks med hermetiske tomater eller hakkede tomater på boks).
Framgangsmåte for Nachos:
Legg et lag med chips i bunnen av en ildfast form. Hell 1/3 av tomatsausen over og dryss med ost. Gjenta denne framgangsmåten to ganger til. Sett formen i ovnen på 180 grader inntil osten er blitt gyllen.Kan serveres med guacamole, creme fraiche, jalapenos og olivendipp
Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Nachos. 1 pose tortilla/nachos chips200 g revet ostca. 2 1/2 dl tomatsaus (tomatsaus kan lages ved å blende sammen 1 boks med hermetiske tomater eller hakkede tomater på boks).
Framgangsmåte for Nachos:
Legg et lag med chips i bunnen av en ildfast form. Hell 1/3 av tomatsausen over og dryss med ost. Gjenta denne framgangsmåten to ganger til. Sett formen i ovnen på 180 grader inntil osten er blitt gyllen.Kan serveres med guacamole, creme fraiche, jalapenos og olivendipp
SØNDAGSMIDDAG :)
I dag står det kveite på menyen.
Til den serverer jeg kokte poteter, smelta smør og agurk-salat og rømme...nam-nam...nydelig
Så nå gjennstår det bare å få mannen ut i garagen for å få skjært opp kveita,å det er ikke bare bare :))
Til den serverer jeg kokte poteter, smelta smør og agurk-salat og rømme...nam-nam...nydelig
Så nå gjennstår det bare å få mannen ut i garagen for å få skjært opp kveita,å det er ikke bare bare :))
Abonner på:
Innlegg (Atom)