Powered By Blogger

søndag 7. februar 2010

FINNBIFF








Til 4 persjoner.


500 g reinsdyrskav

150 g bacon

250 g frisk sjampinjong

2 ss smør til steking

2 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk

3 skive ekte geitost

5 stk knuste einebær

½ ts tørket timian

1 ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.







2. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.







3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.







Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.

MATMUFFINS

 Disse matuffinsene er kjempegode. Du kan med fordel lage klar røren kvelden i forveien. Da er det bare å stå opp, steke muffinsene også har man en kjempegod frokost eller en ekstra spennende matpakke.



8 dl mel (halvparten grovt)

1 boks skinke

1 hakket purre

1 liten, hakket paprika

100 g smeltet smør, avkjølt

4,5 dl melk

1 ts salt

2ts bakepulver

2 dl revet ost



Bland sammen og fordel i smurt muffinsbrett, strø over ost. Stekes på 250 grader i 15 min

OREOKAKE










Bunn:


300 gram Oreokjeks

100 gram mykt smør





Ostekrem:

200 gram kremost

2,5 dl melis

1 boks kremfløte

ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket





Sjokolademousse:

1 pakke lys sjokolademousse (Toro)

3 dl melk

ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket





Pynt:

Oreokjeks

Smeltet mørk kokesjokolade





Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.





Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.





Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.





Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering. Serveres med god kaffe!

nachos

Ingredienser:
Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Nachos. 1 pose tortilla/nachos chips200 g revet ostca. 2 1/2 dl tomatsaus (tomatsaus kan lages ved å blende sammen 1 boks med hermetiske tomater eller hakkede tomater på boks).
Framgangsmåte for Nachos:
Legg et lag med chips i bunnen av en ildfast form. Hell 1/3 av tomatsausen over og dryss med ost. Gjenta denne framgangsmåten to ganger til. Sett formen i ovnen på 180 grader inntil osten er blitt gyllen.Kan serveres med guacamole, creme fraiche, jalapenos og olivendipp


SØNDAGSMIDDAG :)

I dag står det kveite på menyen.
Til den serverer jeg kokte poteter, smelta smør og agurk-salat og rømme...nam-nam...nydelig


Så nå gjennstår det bare å få mannen ut i garagen for å få skjært opp kveita,å det er ikke bare bare :))

En blogg faktisk :)

Gleder meg til å bruke denne bloggen, skal bli spennende :))