Powered By Blogger

søndag 7. februar 2010

OREOKAKE










Bunn:


300 gram Oreokjeks

100 gram mykt smør





Ostekrem:

200 gram kremost

2,5 dl melis

1 boks kremfløte

ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket





Sjokolademousse:

1 pakke lys sjokolademousse (Toro)

3 dl melk

ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket





Pynt:

Oreokjeks

Smeltet mørk kokesjokolade





Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.





Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.





Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.





Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering. Serveres med god kaffe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar